Het Feest van de Geest komt eraan!


Het is geweldig dat zestien kunstenaars uit deze regio zich hebben laten inspireren door het Pinksterverhaal met als thema LEVENSADEM om een nieuw kunstwerk te maken. Vijftien kerkgebouwen op de Utrechtse Heuvelrug zijn op donderdag 10, zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018, (Hemelvaart) en van zaterdag 19 mei t/m Pinkstermaandag 21 mei 2018 van 13.00-17.00 uur open, want in elk kerkgebouw staat, hangt of ligt zo'n nieuw kunstwerk. Bovendien zijn er in het kerkgebouw nog vier of vijf kunstwerken van dezelfde kunstenaar te bekijken.

Het Pinksterkunstwerk speelt natuurlijk ook een rol in de Pinksterviering in het betreffende kerkgebouw op Woensdag 9 mei 2018, aanvang 20.00 uur, is de grote openingsbijeenkomst in de Maartenskerk te Doorn. Met muziek, visuele presentaties, theater "Ronduit geest(ig)" en feestelijke toespraken luiden we dit prachtige evenement in. Natuurlijk bent u welkom om daarbij te zijn.

Laat de Pinkstergeest extra door je heen waaien en stap op de fiets als het mooi weer is om langs de opengestelde kerken te gaan! In de kerkgebouwen zijn ook fietsroutes te vinden door de mooie natuur van dorp tot dorp. Natuurlijk kunt u ook met de auto rondrijden. Wij hopen op veel toeloop van kerkgangers, dorpelingen en toeristen. Daarom: zegt het voort!‬